
Alexandre Lagarde (Jean Reno), słynny w całym Paryżu mistrz sztuki kulinarnej, zmaga się z twórczym wypaleniem. Jego restauracja, porównywana do Luwru wśród muzeów, cieszy się tak ogromną popularnością, że rezerwacje są konieczne na wiele tygodni naprzód. Jednak Alexandre znajduje się w trudnej sytuacji. Nowy właściciel pragnie wprowadzić radykalne zmiany, zastępując klasyczne menu nowoczesną, tańszą kuchnią molekularną. Młodzi i ambitni kucharze tylko czekają na jego potknięcie, a Alexandre musi podjąć decyzję: czy podporządkować się nowym trendom, czy też walczyć o swoje kulinarne dziedzictwo? Na szczęście na jego drodze pojawia się Jacky Bonnot, utalentowany i nieco ekscentryczny kucharz, który swoim niesamowitym wyczuciem smaku potrafi odmienić każde danie.
Nazywam się Piotr Baranowski i jestem założycielem oraz redaktorem naczelnym portalu Vider-Film.pl. Chyba od zawsze fascynował mnie świat filmowych opowieści. Z czasem zacząłem łączyć moje dwie pasje – pisanie i kino – i tworzyć miejsce dla kinomanów takich jak ja. Na tym portalu znajdziecie moje recenzje najnowszych filmów i seriali. Robię wszystko, aby przekazywać rzetelną oraz obiektywną ocenę każdej omawianej produkcji.